Петар Милатовић Острошки: Коцка је бачена

Драги весели рођаче, коалиција којој си дао властито име и презиме  и коју си противуставно предводио (што није  моја брига већ Скупштине и Уставног суда Црне Горе!), постала је тас на ваги послије јучерашњих локалних избора у Подгорици.

Пред тобом су сада два пута. Или са народом који је 30. августа 2020. године смијенио тридесетогодишњу неокомунистичку тиранију, или сада с њом. 

У случају да се опредијелиш за онај први пут, дакле са народом , повратићеш свој пољуљани предсједнички ауторитет који си сам срозао властитим аутоголовима, а други пут ће бити твој дефинитиван политички крај.

Уколико се, не дај Боже, опредијелиш, за овај други пут, дакле да правиш коалицију са омрзнутом Демократском партијом социјалиста, сигуран сам да ћеш бити смијењен. 

Ово не пишем без разлога. Наиме, неколико утицајних посланика из владајуће већине у Скупштини Црне Горе, читајући моје колумне о теби и о мом пледирању да се смијениш још од почетка твог ступања на престо, затражили су разговор са мном и сви су ми обећали да ће покренути иницијативу за твоју смјену у Скупштини Црне Горе. 

Извјесно је да ће та иницијатива бити подржана већином у Скупштини Црне Горе и скупштинска одлука о твојој смјени ће се наћи тамо гдје треба, а то значи да ће Уставни суд Црне Горе потврдити твоју смјену и о томе обавијестити тебе и Скупштину Црне Горе.

Тада ће по закону вршилац дужности предсједника државе вршити садашњи предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић, чијом си заслугом, као и заслугама других, постао предсједник Црне Горе, али сасвим случајни.

Подсјећања ради, у другом кругу предсједничких избора Срби су гласали против Мила Ђукановића ма ко био његов противкандидат и твоја срећа у српској несрећи била је та што си се нашао баш ти у том тренутку, али опет грешком народа, на коју сам у својим колумнама указивао јер сам добро информисан, како на унутрашњем тако и на глобалном плану.

Ти си Србима вратио савијеном руком у лакту, не поменувши ни слово „С“, али при том си правио толико аматерских грешака до те мјере да си постао политички дилетант и српска штеточина.

Сада све може да ти се врати силином најгорег бумеранга, чији ће завршни ударац бити твоја смјена са мјеста предсједника државе. 

На теби је да изабереш, са народом који је 30. августа 2020. године побиједио последњи комунистички бастион у Европи, или да тај исти комунистички бастион својим политичким дилетатнтизмом и националним штеточинством вратиш на власт сарадњом са наследницима неокомуниста.

Дакле, коцка је бачена!

У твојим рукама је твоја политичка судбина, па сам демократски изабери и ја, као суштински демократско биће, поштоваћу твоју одлуку!